Komponist Erling Elmark Rasmussen

Erling Elmark Rasmussen er tidligere gymnasielærer på Christianshavns Gymnasium og den 11. februar fylder han 80 år. Han er også den mest kendte komponist i Den katolske Kirke i Danmark.

Han har komponeret syv messer til Kirken, 150 vekselsange til liturgisk brug, samt musik til påskeliturgien fra Palmesøndag til Påskedag. 300 salmemelodier – én til hver af de tekster i salmebogen, som ikke har egen melodi. Han har skrevet to kantater til sin tidligere arbejdsplads og orgelforspil til samtlige salmemelodier fra koralbogens 2003-udgave. 1300 forskellige i alt.

Han var ansat som organist i den katolske domkirke, Sankt Ansgars Kirke i København i 17 år og siden sin pensionering fra gymnasiet i 2007 har Erling Rasmussen fungeret som orgelvikar i en lang række kirker i Storkøbenhavn. Og så holder han også foredrag bl.a. om store danske salmedigtere og især om yndlingskomponisten Richard Wagner.

KATOLSK LIV mødte ham tilfældigt i Sankt Nikolaj Kirke i Hvidovre, kort før jul, og det kom der en aftale ud af. Vi besøger Erling Rasmussen i hans hjem på Frederiksberg – og gør videosamtalen offentlig inden hans runde dag.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her